Charles Scholten

        Eigenaar

Als 20 jarige jongeman, na mijn grafische school en net uit dienst, kwam ik in 1990 in loondienst als tekenaar bij een MKB bedrijf dat zich specialiseerde in de productie van fysieke reclame. Alles werd in huis geproduceerd. Glasblazen, lassen, spuiten, elektra, voormontage etc.. Al snel was ik als jonge creatieveling verkocht aan de veelzijdigheid die de technieken van de maak industrie toen al boden. Binnen een korte tijd leerden de vakmensen om mij heen de technieken van de diverse disciplines en toen er een CNC freestafel werd aangeschaft was ik verkocht!

Technische tekeningen maken en werk voorbereiden was de volgende stap. Nieuwe materialen in de kunststofbranche stimuleerden de mogelijkheden in de fysieke reclamewereld, en ik was gretig, wilde zoveel als mogelijk informatie en kennis opnemen.

De mogelijke combinaties die ik zag tussen diverse materialen als hout, kunststof en metaal gaven mij steeds meer de drive om te leren hoe verschillende disciplines in elkaar steken. Na de praktische zijde van de techniek onder de knie te hebben gekregen groeide ik in dit bedrijf door naar het projectbureau om ook de voorbereidende zijde te leren kennen. Vergunningen, constructieberekeningen, montage voorschriften etc. voegden weer een extra dimensie toe aan mijn kennis en kunde.   

Na 10 jaar voor dit mooie en sterk groeiende bedrijf, wat inmiddels marktleider is in de lichtreclame, te hebben gewerkt was mijn honger nog niet verzadigd. Toen ik de kans kreeg om bij een kunststof groothandel, een bewerkingsbedrijf op te zetten heb ik deze met beide handen aangepakt.

Eerst als meewerkend assistent bedrijfsleider aan de gang gegaan om nog meer technieken de onder de knie te krijgen en de afdeling in te richten naar mijn inzicht. Al snel bleek de opgedane kennis in de techniek vruchten af te werpen. Zowel de esthetisch georiënteerde klanten als de op techniek gerichte klanten waren blij met het meedenken, oplossend vermogen en directe benadering die ik te bieden had. Dit groeide uit tot duurzame relaties met partners in de bouw en interieurbouw, musea wereld, techniek en machinebouw, reclame, luxe jachtbouw en geveltechniek waaruit een stabiel groothandels- en bewerkingsbedrijf onder de vlag van een beursgenoteerd bedrijf is ontstaan.

Nu, twintig jaar later, heb ik de beslissing genomen om mijn kennis en kunde te gaan besteden op mijn manier, zonder druk van de waarde van een aandeel, terug naar de basis, met oog voor de relatie tussen leverancier en klant, kwaliteit, milieu en de best mogelijke oplossingen die binnen het budget blijven, met als doel om zowel voor mijzelf als voor de opdrachtgever een tevreden en goed resultaat te verwezenlijken. Onze achtergrond is hier beknopt beschreven, onze werkzaamheden vindt u onder het tabblad “onze diensten”.